Materiaal


Wij werken met ecologische materialen die warm aanvoelen. Hout, touw, leer en stof: niets evenaart deze pure, natuurlijke materialen. Voor de uitvoering draagt massief hout (beuk en es) onze voorkeur weg. Voor de zwaarden en schilden gebruiken we het zeer sterke berkmultiplex. Het speelgoed voelt robuust aan, maar door de ronde hoeken kunnen kinderen zich er niet aan bezeren. Daar kunnen ze nog écht mee spelen!

Kleuren


Alle gebruikte kleuren zijn biologisch, dus ongevaarlijk voor de mens. De verven van Galtane of Auro zorgen voor een transparante kleur zodat het houteffect zichtbaar blijft. Omdat de structuur van hout het best tot zijn recht komt met donkere kleuren, werken we meestal met groen, rood, blauw, en zwart. Omdat de verf volledig wordt opgenomen door het hout, zal deze nooit afschilferen! 

Elke stuk is uniek


Omdat ons speelgoed met de hand wordt gemaakt, zijn kleine verschillen in het model en de kleurcombinaties mogelijk. Elk stuk wordt in ons atelier in Destelbergen bedacht, uitgetekend, versneden, geschuurd, geverfd en in elkaar gestoken. Wij gaan er prat op dat ons speelgoed (bij normaal gebruik) nooit kapotgaat.

Contacteer ons bij vragen, onze deur staat altijd open!